IKEA

Bakgrund

Jag planerar butikslayout så som utställning, kundstråk, köpbeteende och mekanisk försäljning. Även planering och uppbyggnad av inspirerande ytor och kollektioner är en del av arbetet. Rollen innefattar dessutom specialkonstruktioner och ritning till vårt snickeri.

Detta är ett kollektionsprojekt som jag planerade och byggde upp på husets lanseringsyta som alltid ska väcka intresse hos kunden och skapa inspiration eftersom det är den första ytan en möts av på övre plan. Vi är alltid fria att designa ytorna som vi vill men behöver förhålla oss till den huvudprodukt som är bestämd från huvudkontoret.

Bakgrund

På köksavdelningen där säljarna planerar kök åt kund ville de ha fokus på merförsäljning i form av kastruller med tillbehör. För att få produkterna att sticka ut och kännas mer inspirerande ritade jag en försäljningsyta med inspiration från köksöar där produkterna är varulagda i en större och högre köksö. På kortsidan av ön ritade jag även podier till vardera kastrull för att förmedla produktfördelarna på ett iögonfallande sätt.

Bakgrund

Jag hjälper emellertid till med IKEAs företagskunder och planerar deras kontor m.m.

Detta är ett företag som hade bytt lokaler och behövde hjälp att planera in 12 arbetsplatser i ett öppet kontorslandskap. De ville även ha hjälp med lunchrum, mindre mötesrum och kontor samt loungeyta för besökande kunder. Företaget beskriver sig själva som en jordnära byrå som värdesätter långsiktiga kundrelationer, yrkesstolthet hos utvecklarna och modern kunskap. Utifrån deras hemsida och den info jag fick från kunden har jag satt samman ett koncept med färgsättning, material och möbler från IKEA.